За допълнителна информация

свързана с обученията можете да се обадите….

На телефони….

0884454441

Български автомобилен съюз представи програмата си за обучение на пресконференция

На 8 ноември Български автомобилен съюз даде пресконференция в пресклуб БТА на тема "Обучение на водачите на МПС категория В". На събитието присъстваха повече от 40 медии, между които БТВ, НТВ, БНТ и Дарик радио.

По време на дискусията стана ясно, че изключително слабата теоретична подготовка на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС е една от основните причини за увеличаването на катастрофите през последните 15 години.

Като превантивна мярка за спиране на тази негативна тенденция, Български автомобилен съюз предложи към минималните 40 учебни часа теоретично обучение, бъдещите кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС категория "В" да получат още 40 часа допълнителна теоретична подготовка, съдържаща изключително полезна практична информация.

За изпълнение на програмата си Български автомобилен съюз изгради и шест зали за теоретична подготовка с обща площ повече от 400 кв.м. Предвидено е и начално въвеждащо обучение на полигон от 2000 кв.м.

Български автомобилен съюз има желание и е готов да си съдейства с всички школи в страната, които не се страхуват от предизвикателството, което представляват новата методика и стандарт в обучението.

 

Медиите за пресконференцията:

Dariknews.bg: Предлагат удвояване на часовете по теория на шофьорските курсове

Dnes.bg: Мерки отпреди 20 г. възпитават бъдещи шофьори?